Hej och välkomna till min sida!

                                      

                                             Huset innan det brann ner 13 okt-2011

                                                               

                                      Huset återuppbyggt 13 okt-2012

                                                                                                   

                Flyttade till en Gård som heter Gräsmossen i Bollebygd 2017

 

                             Här lommer  en liten presentation om mig ! 

Jag heter Ewa-Maria Andorff-Ripa och är 67 år 2022 tidigare varit gift Carlsson men har tagit tillbaka mitt flicknamn och släktnamnet Ripa. Jag bor nu i Bollebygd sedan 2017 och gården ligger 175 meter över havet. Bor nu i ett hus från 1700-talet och som jag har renoverat. Det ligger långt in skogen där vi har en underbar natur och där hundarna stortrivs. Bor mitt i mellan Göteborg och Borås.Jag har 3 barn som är utflugna och 3 barnbarn. Min förre detta man och jag hade ett åkeri sedan -88, vi hade 15 anställda där jag skötte kontoret med bokföring, löner, fakturering m.m.        

 

Tidigare hade jag en gård i Ölanda utanför Älvängen. Där hade min dotter Karin och jag vår Islands Hästavel. Vi åkte på mycket tävlingar, kurser m.m. Vi var mycket aktiva i Stigandi Islandshästklubb på Östads  Säteri utanför Alingsås där jag även var Ordförande ett tag, det var så roligt och lärorikt ! Vi köpte Aska´s mamma Sigd frá Vorsabae I ifrån Stuteri Stenholmen som befann sig där då. Vårt  första föl  Aska som blev Sveriges högst bedömda sto endast 4 år gammal och när hon var 5 år var hon med på avelsbedömning på VM i Norrköping 2005. Hon var Sveriges högst bedömda sto 3 år i rad, så himla kul och mäktigt att få vara med på VM. Hon kom 4:a med 0,01 poäng till bronsmedalj. Men vad gjorde det vi hade ju varit med på VM !!!!! Men efter 12 år och 19 islandshästar i stallet , ston higstar och föl så kände jag att det blev för mycket så vi sålde och ville göra en paus. Gården i Älvängen sålde jag hösten 2009.Aska  har idag fått 4 avkommor Fengari frånFlottatjärn född 2009 , Ask från Flottatjärn född 2011 , Mustang från Flottatjärn född 2012 hingstar bägge två och lilla Stjärnan Olympia från Flottatjärn född i maj 2013. Hon är efter den Världsberömda hingsten Oliver frá Kvistum. Och min dotter Karin skall börja rida in henne nu och hoppas på att det blir en ny stjärna!        

 

Våren 2013 fick jag äran att bli styrelseledamot i Horla Hembygdsförening , där anordnas det olika aktiviteter som Midsommarfirande, Höstcafe och Julmarknad m.m.                                                                                                                                                                                  

 

Mitt intresse för hundar fick jag då jag flyttade till Sätila 1984 och hjälpte Härkilas Kennel att ta hand Drevertikar med valpar, det blev många kullar genom åren. 1988 skaffade jag mig en egen hund en Nova Scotia Duck Tolling Retriever så kallad Tollare. Tog även Jägarexamen och använde då mina hundar i praktisk jakt! Eftersök är verkligen något som Tollaren är duktig på och gillar! Efter ett par år blev det en till, en import tik från England och 2 hanar från Canada med nya linjer. Och 1990 startade jag Flottatjärn´s Kennel, namnet tog jag då jag bodde vid ett tjärn som hette så i Sätila. Det har blivit 33 tollar kullar genom åren. Var även uppfödaransvarig  och suppleant i Tollarklubbens styrelse ett par år.

 

Har även haft uppfödning av Rottweiler som är en så underbar ras, det har blivit 6 kullar genom åren, men slutade 2008. Men har nu skaffat en ny som är 4 år som heter Selma från Humlegården som Gunnar tänker träna lydnad och spår m.m. Jag har under mina år som uppfödare avlat fram Räddningshundar, Tjänstehundar, Knarkhundar, Vårdhundar, Hundar till Tullen, Brukschampion, Viltspårschampion och Agility mästare. Det har varit så roligt, och jag har träffat så underbara människor genom åren.

 

Min första Norwich köpte jag från Marie Landberg på Riddarens Kennel 1996. Tyvärr blev hon bara 6 år. Jag fick ta bort henne då hon fick svåra EP anfall. Försökte sedan i många år att få tag i en ny liten valp men det var svårt att få tag på någon. Tills jag hittade Skeda Kennel och Anita Broms. En liten Skeda Ravishing Rosebud alias ”Svea” kom hem till mig 2005 och blev SE UCH och har ett godkänt MH. Lilla Svea fick 2 kullar. Ett år senare kom lilla Frida också hon från Skeda Kennel hon fick 2 cert och har också godkänt MH, lilla Frida fick 3 kullar. Det klingar så skönt i mina öron när jag tänker på vad Anita sa när jag ville ha en liten Norwich till ” att dem skall man ha i ett knippe ”!!!!!

 

Sedan blev det som sagt ett dystert år 2011, då vårt hus brann ner till grunden med mina älskade hundar Svea med 4 valpar 8 dagar gamla, Lilla Frida, Flottatjärn´s Cindy Of Midas Touch dräktig och hade 2 veckor kvar till valpning. Min älskade katt Hilda. Allt blev bara ett stort svart hål.Tack och lov att mina Tollare var ute i hundgården, det var deras räddning och min!                                                                      

 

Efter ett par veckor fick jag lilla Skeda Frida ( min Flora´s syster ) av Anita på Skeda Kennel dräktig med Porrigito Muffins en sån tröst i allt det hemska. Tusen tack än en gång kära Anita! Lilla Frida nedkom med 3 valpar i januari 2012. Där jag behöll lilla Hulda. Därefter fick jag tips av Cissi på Essegårdens Kennel om en kull i Finland hos Kennel Haxian där jag köpte lilla O´Vickan och O´Boy. Lilla O´Vickan har hunnit bli BIR valp 2 ggr. I febr-15 fick jag kontakt med Paulina på Vertragus Kennel i Polen och fick där köpt min första Norwichhane Basco som nu är NO SUCH och en super trevlig liten kille. Lilla O’Vickan ( Flippan) nedkom 30/6-14 med en kull med Jojo och därmed blev lilla Jördis kvar hemma som nu är 2 år! Så samanlagt har det blivit 11 Norwichkullar !

 

                                 ”Detta var lite vad jag har sysslat med under mina år ”  

 

                   

Det var hon som startade Tollarklubben för många år sedan. Efter det har det blivit 33 kullar av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever även kallad "TOLLARE". Har imp.1 hane från Finland Nordwart Priamos ihop Meg Bräutigam på Röda Hund´s Kennel o 2st från Kare´s Kennel i Canada  Kare´s Riverduck Of Flottatjärn och  Kare´s Atlantic Flyer ihop med Pia Hellman på före detta  River Duck´s kennel.

Början på 90-talet tog jag även Jägarexamen och använde då mina hundar i praktisk jakt ! Eftersök är verkligen något som Tollaren är duktig på och gillar !   

Jag har avlat fram Räddningshundar, Tjänstehundar, Knarkhundar, Hundar till Tullen, Brukschampion,Viltspårschampion och Agility mästare. Har även varit uppfödaransvarig och suppleant i Tollarklubben under några år på -90 talet.

Då mina hundar förekommer i många stamtavlor, så har jag sålt valpar till många uppfödare såsom; Aindow´s, Bluenoser´s, Duck Tail´s,Havsräven´s, Jenwill´s kennel i Norge, Koppeldraget´s, Krokasmeden´s, Lusasken´s, Mic Mac Hunters Kennel i Tyskland, Nortorp´s, Objbwa´s Kennel i Schweiz, Red Toller´s kennel i Norge, River Duck´s, Solvingas Kennel, Dogelfox kennel  och Rävtassen´s Kennel .

Här är även Uppfödare som har använt mina hundar;                                                            Acadia´s, Allydor´s,Ankinova´s, Bella Nova´s Bluenoser´s, Bay Of Fundy´s,Canagold´s, Duck Dog´s, Fisherwife´s, Foxgrove´s, Foxy Farm´s, Hircums, Hundskallet´s, Hut´s, Hyflyer´s, Kanadicken´s, Koppeldraget´s, Lauvstuas, Lindalund´s, Lusasken´s, Lönnlövet´s, Nordwart´s, River Duck´s, Renarder´s, Rus N´Riv, Rytzar´s, Rävtassen´s, Rödräven´s, Shaggy Toller´s, Toller´s, Solvinga´s, Springer Nova´s, Stigfjorden´s, Sunlit´s kennel i Norge, Swinging Tail´s, Sävikens, Tollarbo´s, Vildanden´s, Vitötollarn´s Kennel....

 

Mggggfgfldlgskgn första Norwich köpte jag från Marie Landberg på Riddarens Kennel 1996. Tyvärr blev hon bara 6 år. Jag fick ta bort henne då hon fick svåra EP anfall. Försökte sedan i många år att få tag i en ny liten valp men det var svårt att få tag på någon. Tills jag hittade Skeda Kennel och Anita Broms. En liten Skeda Ravishing Rosebud alias ”Svea” kom hem till mig 2005 och blev SE UCH och har ett godkänt MH. Lilla Svea fick 2 kullar. Ett år senare kom lilla Frida också hon från Skeda Kennel hon fick 2 cert och har också godkänt MH, lilla Frida fick 3 kullar. Det klingar så skönt i mina öron när jag tänker på vad Anita sa när jag ville ha en liten Norwich till ” att dem skall man ha i ett knippe ”!!!!!

Sedan blev det som sagt ett dystert år 2011, då vårt hus brann ner till grunden med mina älskade hundar Svea med 4 valpar 8 dagar gamla, Lilla Frida, Flottatjärn´s Cindy Of Midas Touch dräktig och hade 2 veckor kvar till valpning. Min älskade katt Hilda. Allt blev bara ett stort svart hål.                              Tack och lov att mina Tollare var ute i hundgården, det var deras räddning och min!                                                                      

Efter ett par veckor fick jag lilla Skeda Frida ( min Flora´s syster ) av Anita på Skeda Kennel dräktig med Porrigito Muffins en sån tröst i allt det hemska. Tusen tack än en gång kära Anita !                     Lilla Frida nedkom med 3 valpar i januari 2012. Därefter fick jag tips av Cissi på Essegårdens Kennel  om en kull i Finland hos Kennel Haxian där jag köpte lilla O´Vickan och O´Boy. Lilla O´Vickan har hunnit bli BIR valp 2 ggr redan, så förhoppningsvis blir hon min nya lilla stjärna.    

                                 ”Detta var lite vad jag har sysslat med under mina år ” 

 

Min första Norwich köpte jag från Marie Landberg på Riddarens Kennel 1996. Tyvärr blev hon bara 6 år. Jag fick ta bort henne då hon fick svåra EP anfall. Försökte sedan i många år att få tag i en ny liten valp men det var svårt att få tag på någon. Tills jag hittade Skeda Kennel och Anita Broms. En liten Skeda Ravishing Rosebud alias ”Svea” kom hem till mig 2005 och blev SE UCH och har ett godkänt MH. Lilla Svea fick 2 kullar. Ett år senare kom lilla Frida också hon från Skeda Kennel hon fick 2 cert och har också godkänt MH, lilla Frida fick 3 kullar. Det klingar så skönt i mina öron när jag tänker på vad Anita sa när jag ville ha en liten Norwich till ” att dem skall man ha i ett knippe ”!!!!!

Sedan blev det som sagt ett dystert år 2011, då vårt hus brann ner till grunden med mina älskade hundar Svea med 4 valpar 8 dagar gamla, Lilla Frida, Flottatjärn´s Cindy Of Midas Touch dräktig och hade 2 veckor kvar till valpning. Min älskade katt Hilda. Allt blev bara ett stort svart hål.                              Tack och lov att mina Tollare var ute i hundgården, det var deras räddning och min!                                                                      

Efter ett par veckor fick jag lilla Skeda Frida ( min Flora´s syster ) av Anita på Skeda Kennel dräktig med Porrigito Muffins en sån tröst i allt det hemska. Tusen tack än en gång kära Anita !                     Lilla Frida nedkom med 3 valpar i januari 2012. Därefter fick jag tips av Cissi på Essegårdens

Min första Norwich köpte jag från Marie Landberg på Riddarens Kennel 1996. Tyvärr blev hon bara 6 år. Jag fick ta bort henne då hon fick svåra EP anfall. Försökte sedan i många år att få tag i en ny liten valp men det var svårt att få tag på någon. Tills jag hittade Skeda Kennel och Anita Broms. En liten Skeda Ravishing Rosebud alias ”Svea” kom hem till mig 2005 och blev SE UCH och har ett godkänt MH. Lilla Svea fick 2 kullar. Ett år senare kom lilla Frida också hon från Skeda Kennel hon fick 2 cert och har också godkänt MH, lilla Frida fick 3 kullar. Det klingar så skönt i mina öron när jag tänker på vad Anita sa när jag ville ha en liten Norwich till ” att dem skall man ha i ett knippe ”!!!!!

 

Sedan blev det som sagt ett dystert år 2011, då vårt hus brann ner till grunden med mina älskade hundar Svea med 4 valpar 8 dagar gamla, Lilla Frida, Flottatjärn´s Cindy Of Midas Touch dräktig och hade 2 veckor kvar till valpning. Min älskade katt Hilda. Allt blev bara ett stort svart hål.                              Tack och lov att mina Tollare var ute i hundgården, det var deras räddning och min!                                                                      

 

Efter ett par veckor fick jag lilla Skeda Frida ( min Flora´s syster ) av Anita på Skeda Kennel dräktig med Porrigito Muffins en sån tröst i allt det hemska. Tusen tack än en gång kära Anita !                     Lilla Frida nedkom med 3 valpar i januari 2012. Därefter fick jag tips av Cissi på Essegårdens Kennel  om en kull i Finland hos Kennel Haxian där jag köpte lilla O´Vickan och O´Boy. Lilla O´Vickan har hunnit bli BIR valp 2 ggr redan, så förhoppningsvis blir hon min nya lilla stjärna.    

 

                                 ”Detta var lite vad jag har sysslat med under mina år ” 

Kennel  om en kull i Finland hos Kennel Haxian där jag köpte lilla O´Vickan och O´Boy. Lilla O´Vickan har hunnit bli BIR valp 2 ggr redan, så förhoppningsvis blir hon min nya lilla stjärna.    

                                 ”Detta var lite vad jag har sysslat med under mina år ”